Reiss Alene

REISS ALENE
En solocabaret med over- og undertoner.


«Reiss alene» er en humoristisk, men også tankevekkende forestilling om livet som musiker, kunsten og en musikers forhold til sitt instrument. Georg Reiss fremfører egne tekster og spiller klarinett. Han tar på sin måte opp arven etter sin grandtante, cabaretkunstneren Elisabeth Reiss.
Ståle Ytterli har vært regissør for forestillingen.
Georg Reiss (1956) regnes som en av Norges bredeste klarinettister. Han er klassisk utdannet, men er like mye en jazzmusiker eller utøver av all verdens folkemusikk så sant den kan spilles på klarinett. Han har levd som frilansmusiker siden han gikk ut av NMH i 1982, og det er i seg selv en prestasjon. 
Du kan oppleve Georg Reiss i såpass forskjellige sammenhenger som Magnolia Jazzband, Gjertruds Sigøynerorkester, Streif, SyrinEnsemblet, Ophelia Orchestra, din datters bryllup eller din egen begravelse. Det er dette mangfoldige musikerlivet han reflekterer over i solocabareten «Reiss alene». 

På sin 50-års dag holdt han jubileumskonsert for et utsolgt Oslo Konserthus. 60-årsdagen feires med solocabareten «Reiss alene» I BUL-salen i Nynorskens Hus. 

Billetter kan kjøpes på www.nynorskenshus.no

Foto: L-P Lorentzen

Foto: L-P Lorentzen